• Suomi
  • English
  • Русский

Lappi (pohjoissaameksi Sápmi, koltansaameksi Sääˊmjânnam, inarinsaameksi Säämi) sijaitsee maapallon pohjoisnapaa ympäröivällä alueella, arktisella alueella.

Lähde: Wikipedia

Pohjois-Lapissa voit kokea erämaan kutsun ja puhtaan luonnon eri vuodenaikojen rytmissä, jossa kylmyyden ja luonnon valon suuret vaihtelut ovat ominaista. Inarin lapissa on tuhansia kirkkaita järviä ja satoja tuntureita, jossa erämaan lumo on aina läsnä.

Lapin ilmastossa on 4 vuodenaikaa, johon kuuluu kylmät talvet, lämpimät kesät, värikkäät syksyt ja valoisat keväät. Kesällä meillä on yötön yö, jolloin aurinko ei laske ollenkaan. Talvella meillä on kaamos, jolloin aurinko ei puolestaan nouse. Tämä on revontulien näkemiseen parasta aikaa. Keväällä sinulla on mahdollisuus nauttia ulkoilusta usein aurinkoisessa ja leudossa säässä. Syksyllä valmistaudutaan talven tuloon. Päivät lyhenevät ja luonnon väriloisto on upeimmillaan.

Pohjois-Lapissa voit tutustua aitoon saamelaisuuteen. Inarin kunnassa asuu pohjoissaamelaisia, inarinsaamelaisia ja kolttasaamelaisia. Saamelaiset ovat Euroopan Unionin ainoa alkuperäiskansa ja heitä on Inarin väestöstä n 1/3.